Βιωματικά εργαστήρια σε γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/τριες

Στο πλαίσιο της υποστήριξης των σχολικών μονάδων πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις από την Ψυχολόγο κα Κατερίνα Ζήζου και τον Κοινωνικό Λειτουργό κ. Καμπούρη Γρηγόρη του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Καστοριάς:
Την Τρίτη 26/03/2024 επισκέφτηκαν το 1ο Δημοτικό σχολείο Καστοριάς μετά από πρόσκληση του Δ/ντή κ. Αλχασίδη και του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και υλοποίησαν βιωματικό εργαστήριο, που απευθύνονταν στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Α΄ και Γ΄ τάξης, με στόχο να προσεγγίσουν και να βελτιώσουν μια από τις βασικές δεξιότητες του αποτελεσματικού γονέα, την ενεργητική ακρόαση.
Την Παρασκευή 29/03/2024 επισκέφτηκαν το Δημοτικό σχολείο Μεσοποταμίας μετά από πρόσκληση του Δ/ντή κ. Ντίνα και του Συλλόγου Εκπ/κών, για να υλοποιήσουν βιωματική δράση στους μαθητές/τριες της Γ΄ και Δ΄ τάξης, με στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων τους. Οι μαθητές/μαθήτριες αναγνώρισαν τις ανάγκες για κατανόηση της θέσης του άλλου/άλλης (ενσυναίσθηση) και κλήθηκαν να διαχειριστούν τα συναισθήματα τους. Πραγματοποιήθηκαν δύο δίωρες ομαδικές συναντήσεις με το σύνολο των παιδιών της κάθε τάξης και ενημέρωση-συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς τους.
Ευχαριστούμε τους Διευθυντές των σχολείων κ.κ. Αλχασίδη και Ντίνα, τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών και όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς για τη συνεργασία τους.